18 april 2010

Paphiopedilum tekening

De helft van mijn potloden die ik heb gebruikt voor het maken van onderstaande tekening. De tekening is gemaakt op gekleurd papier.
Hieronder zie je het begin van de tekening. Ik begon een beetje voorzichtig omdat het al een hele klus was om de bloem goed te tekenen.

Toen de bloem een beetje vorm begon te krijgen heb ik de kleuren wat sterker gemaakt.
Dit is het eindresultaat:


Zo zie je beter dan het op gekleurd papier is getekend.

Kopen of cadeau doen? Deze tekening is te koop voor €55. Kijk op de pagina 'schilderij kopen' voor meer informatie.

05 april 2010

Gele Cymbidium

Bij de Hoogvliet had ik een mooie gele Cymbidium orchidee gekocht. Ik verbaas me er elke keer weer over de Hoogvliet. Ik ben uiteraard begonnen met de bloemen na te tekenen en heb ze daarna egaal geel gemaakt. De achtergrond heb ik ingevuld met blauw en violet. Geel/oranje en blauw/violet zijn contrastkleuren en dat is in dit schilderij goed te zien.
Langzaam krijgen de bloemen meer vorm. Ik heb schaduw aangebracht zodat er meer diepte is. Het is een zorgvuldig proces van laagje over laagje. De gele verf dekt niet heel goed, dus je moet meerdere keren over hetzelfde stukje om het gewenste resultaat te krijgen.
De achtergrond heb ik nog een keer gedaan zodat je minder strepen ziet.


Als allerlaatste heb ik de harten van de bloemen details gegeven. Op sommige bloembladeren heb ik strepen gezet en de donkerste delen echt donker gemaakt.
Ik ben zelf tevreden met het resultaat: de bloemen lijken te stralen!

Update: Dit schilderij is verkocht voor 125.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...