17 mei 2010

Klein schilderijtje voor oma

Mijn opa en oma zijn binnenkort 60 jaar getrouwd. Ik wil graag een klein cadeautje aan mijn opa en oma geven en ik heb besloten dat het wel een klein schilderij kan zijn. Ik heb een lijstje gekocht met een binnenmaat van 13x18 cm.
Laagje over laagje. Eerst had ik de achtergrond geel gemaakt, maar eigenlijk zag je de lichte delen van de bladeren niet goed, dus toen heb ik het groenig gemaakt. Ik had helaas de potloodlijnen iets te donker gelaten, dus ik moest heel vaak wit over de lijnen aanbrengen zodat je de lijnen niet meer kon zien. Heel irritant. Mijn gele verf dekt namelijk heel slecht.

Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden met het resultaat. De achtergrond is in het echt minder vlekkerig. Ik hoop dat oma het leuk vindt. Waarschijnlijk is het al meer dan 15 jaar geleden dat oma een tekening van mij kreeg.



09 mei 2010

Orchid Ladies

In mijn vensterbank staat een mooie orchidee die voor de derde keer bloeit. Deze keer met één bloemstengel met daaraan 4 zijtakken. Ik heb in het verleden vaak bomen met vrouwfiguren getekend (Emotional Dryads), maar nu zag ik in de bloemen van mijn orchidee plotseling ook vrouwfiguren.
Met een gewoon HB-potlood heb ik een schets gemaakt en ben daarna de tekening met kleur gaan invullen.

Laagje voor laagje. Eerst de stengel en daarna de bloemen. De orchidee in de vensterbank is de referentie. De kleuren zijn dus redelijk natuurgetrouw. Het is ietsje feller dan in het echt, maar de roze strepen zitten er echt in.

De foto is misschien niet helemaal perfect, ietsje te donker. Ik ben wel tevreden met het eindresultaat. Mijn Emotional Dryads zijn vaak droevig, misschien kunnen de Orchid Ladies een blije serie worden. Ik barst in ieder geval weer van de (blije) inspiratie!

Kijk ook eens op mijn Etsy webshop JennifersOrchids voor leuke postkaarten, prints en tekeningen.

07 mei 2010

Dilemma's - Oranje orchidee (Cattleya's)

Ik ben een paar weekjes terug aan dit schilderij begonnen. En het begint al aardig ergens op te lijken, vind ik. Toch blijf ik ontevreden. Ik vind dat er erg veel achtergrond is en weinig bloem. Ik vond het moeilijk om er een extra bloem bij te tekenen omdat ik geen referentie had en geen idee heb hoe deze bloemen er van achteren uit zien. En ik hou mijn orchideeën graag een beetje realistisch.
Zoals op de tweede foto te zien is, hebben de bloemen al meer kleur en details gekregen. De achtergrond is ook wat minder fel en eigenlijk wil ik het nog iets lichter. De witte verf moet er echter in dunne laagjes overheen, dus het duurt even voordat het zo licht is als ik wil.

Mijn grote dilemma was of ik bladeren moest schilderen achter de bloemen. Zonder de bladeren was het eigenlijk wel heel kaal.

Dit kleine zachte schilderijtje is te koop voor 50 euro. Meer weten? Kijk op 'Schilderij kopen?' of laat een reactie achter, dan neem ik contact met je op.

01 mei 2010

Snelle orchidee-tekening

Met mijn kleurpotloden kan ik snelle orchidee plaatjes maken. Schilderen duurt altijd veel langer, en soms heb je gewoon even zin om snel iets te maken.
Misschien moet ik bij deze tekening nog een beetje achtergrondkleur toevoegen zodat de bloemen wat meer diepte krijgen.

Kijk ook eens op mijn Etsy webshop JennifersOrchids voor leuke kleine prints, postkaarten en originele aquarels of potloodtekeningen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...