15 augustus 2010

Oranje Azalea - Aquarel

Na de irissen had ik de smaak helemaal te pakken en heb ik nog een aquarel gemaakt. Geel is misschien niet de makkelijkste kleur voor een aquarel. Gelukkig had ik in mijn palet redelijk de juiste kleuren van de bloemen en was het niet nodig om eindeloos te mengen en te zoeken naar degoede kleuren.

In het begin was het de bedoeling dat het twee bloemen waren zonder takje, maar ik heb later toch een takje toegevoegd omdat de bloemen anders zo in het niets leken te zweven.
Alles bij elkaar was het een redelijk pittig werkje, maar ik ben blij met het resultaat. Ik heb de smaak nu te pakken en er volgen zeker nog meer bloemen in aquarel!

Kopen of cadeau doen? Voor €125 is dit schilderij te koop. Kijk op de pagina 'schilderij kopen' voor meer informatie.

13 augustus 2010

Aquarel Iris

Op mijn balkon had ik dit voorjaar een paar mooie irissen. Ik heb geduldig moeten wachten voordat ze allemaal mooi in bloei waren, maar toen het eenmaal zo ver was, kon ik genieten! Ik heb een aantal foto's gemaakt en daar zijn deze twee aquarellen uit ontstaan.

Het waren heerlijke aquarellen om aan te werken. Vooral de witte iris was een uitdaging. Hoe schilder je een witte bloem op een witte achtergrond...
Ik ben zelf het meest tevreden over de gele iris.



Update 19-3-2013: Allebei de aquarellen zijn verkocht.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...