25 november 2010

Miltoniopsis orchidee schilderij op papier

En hier het eindresultaat van de herkansing. Ik vind zelf dat dit miltoniopsis schilderijtje mooier is geworden dan mijn vorige poging. Ik merk dat ik het schilderen op dit soort papier steeds meer onder de knie krijg. Het werkt een beetje alsof je met aquarel werkt, alleen moet je er rekening mee houden dat de verf niet meer bewerkt kan worden als het droog is. Dat maakt het schilderen wel lastiger, maar ook extra spannend.

Voor dit schilderij had ik drie kleuren roze. In de tube lijkt het verschil klein maar op papier is er veel verschil tussen kraplak of karmijn.
De maten van dit schilderijtje zijn 24 x 32 cm.

Kopen of cadeau doen? Dit schilderij is te koop voor €150. Heb je interesse in dit schilderij, kijk dan hier voor meer informatie of laat een berichtje achter en dan neem ik contact met je op.

07 november 2010

Herkansing - viooltjes orchidee

Een tijd geleden besloot ik op papier te gaan schilderen met acryl. Daarvoor schilderde ik vooral op canvas. Wegens ruimtegebrek in huis ben ik overgegaan op papier. Papier neemt minder ruimte in beslag. Maar acryl op papier is wel wat anders dan op canvas! Eigenlijk moest ik weer opnieuw met acryl leren schilderen.
In een kunstenaarsspeciaalzaak had ik papier voor acrylverf gekocht. Dit papier vond ik echter geen succes. De verf was in 2 tellen droog. Ik had nog aquarelpapier liggen en ben daarop gaan schilderen. Tegenwoordig schilder ik nog maar alleen op Fabriano watercolour papier. Heerlijk!
De roze orchidee die ik hierboven was begonnen, was niet zo'n groot succes op het lastige zuigpapier. Deze week ben ik begonnen met een nieuwe orchidee op mijn lievelingspapier. Het is nog niet klaar, maar ik ben lekker bezig en geniet van het schilderen op papier.
Kijk op deze pagina wat het eindresultaat is geworden.

Waterlelie / water lily - tekening met potlood (colored pencils)

Dit is alweer een wat ouder werk. Ik wilde graag een keer een grote tekening met potlood maken. Het was vooral een hoop werk om alle verschillende groenen te maken met een beperkte hoeveelheid kleurpotloden.
Ik ben licht begonnen en heb steeds dikker de kleur toegevoegd. Ik kleur soms iets te licht met kleurpotlood en dan blijft het allemaal iets te zacht. Dit was dus ook een goede oefening om te leren de kleuren wat harder aan te brengen en niet bang te zijn voor kleur.
Het was een oefening in geduld en kleurgebruik, maar hier het eindresultaat:

Nieuwere illustraties, tekeningen en schilderijen kan je vinden op mijn Etsy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...