07 augustus 2011

Kleine illustraties roosjes / small illustrations of roses

De afgelopen drie weken was ik op vakantie in zuid Zweden, in Smaland. Het was eigenlijk te warm om lekker met waterverf te kunnen schilderen. De verf was te snel droog. Kleine illustraties met gouache gingen net. Het zijn maar kleine werkjes, dus het is niet erg als de verf snel droogt. Ik heb de rozen getekend/geschilderd op postkaartjes, dus stevig glad papier.
Het is de bedoeling om deze kleine illustraties uit te knippen en op een kaart te plakken. Ik denk dat de witte rozen ook geschikt zullen zijn voor een kerstkaart (ja, ik denk alweer na over de kerstkaarten).

Om deze kleine werkjes te maken, maak ik eerst gewoon een tekening met potlood. Die tekening schilder ik in met gouache en aquarel. Helemaal op het laatste trek ik de zwarte lijnen.

Als voorbeeldjes heb ik foto's gebruikt die ik in rozendorp Lottum heb gemaakt. Ik heb nu een grote fotocollectie van mooie rozen. Ik ben ook begonnen met een kleine aquarel, maar daarover schrijf ik meer als ik meer geschilderd heb.
Het is lekker om weer thuis te zijn, maar het zonnige Zweden was ook erg fijn. Het schijnt dat we veel beter weer hadden dan in Nederland, en dat is altijd fijn om te horen.

Kijk ook eens op mijn Etsy webshop JennifersOrchids voor leuke postkaarten en prints van mijn werk.

Update: Deze roosjes heb ik gebruikt bij het maken van kaarten. De roosjes zijn op stevig papier geschilderd, dus ze kunnen prima uitgeknipt worden en op een kaart worden geplakt. Het is niet helemaal zoals het klassieke scrappen met stempels. Ik vind het leuker om mijn eigen kleine tekeningen te maken en die op een kaart te plakken. Vooral de oma's en de moeders zijn er altijd erg blij mee. Recent heb ik twee schilderijen gemaakt van roosjes: een oranje roos, beetje abstract, en een klassieke roze roos. Allebei zijn ze geschilderd met aquarelverf.

3 opmerkingen:

  1. Erg mooi Jennifer!
    Het klopt dat het in het Noorden beter was dan hier. Dus je hebt een goede vakantiebestemming gekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt!
    Ja, we hebben vaak geluk met het weer in Zweden. Hoewel we ook wel het idee krijgen dat het in Zweden eigenlijk bijna elk jaar geweldig weer is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zien ze er leuk uit!
    Het is misschien ook een leuke manier van werken als je eerst de lijnen zet (met permanent inkt) en daarna de kleur aanbrengt. Krijg je misschien net weer een ander effect.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...