24 maart 2013

Vlinders en tropische bloem- acryl (Butterflies and tropical flower, acrylic)

Ik wilde heel graag weer eens een vlinder schilderen. Vorig jaar ben ik in Artis geweest en heb foto's gemaakt in de vlindertuin. In de vlindertuin hadden ze ook mooie tropische bloemen. Helaas ben ik vergeten te kijken wat de naam is van de boom/struik die ik heb nageschilderd. Dus als iemand weet wat voor bloem het is, dan hoor ik het graag. Tot die tijd noem ik dit schilderij 'vlinders met tropisch bloem'.

Uiteraard ben ik begonnen met een tekening. Eerst netjes de bloem en daarna de vlinders aan de bloem. In werkelijkheid zaten de vlinders niet op de roze bloem. Ik heb dus gebruik gemaakt van drie referentie foto's.

Daarna ben ik langzaam begonnen met schilderen. Laagje voor laagje. Beetje meer groen, beetje meer roze.
Een grappig feitje is dat ik geen zwart heb gebruikt. Zelfs niet voor de kleine vlinder en ook niet voor het oog op de grote vlinder. Ik heb geen zwarte acrylverf. Met blauw, sapgroen en karmijn kan je ook een hele diepe kleur maken. Een paar laagjes over elkaar en het lijkt zwart.
De grote vlinder was uiteraard een grote klus. Al die kleine lijntjes en vlekjes kostte veel tijd, maar is eigenlijk ook wel leuk om te doen.


Schilderij kopen? Dit schilderij is voor €125 euro te koop. Het is gemaakt op stevig papier, geschikt voor acrylverf. Je kunt het goed in een wissellijst plaatsen.

2 opmerkingen:

  1. Dank je Brigitte!
    Het was een hele bevalling hoor. Typisch zo'n schilderij waar je halverwege denkt "waar ben ik aan begonnen?!"

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...