12 september 2014

Botanisch schilderen Rozen / Roses - in aquarel

{english below}
Na in Leiden te hebben geleerd hoe ik op dit gladde papier moest werken, ben ik zelf met een project aan de slag gegaan.
Uiteraard eerst de bloemen getekend. Elk blaadje, een voor een. Daarna begonnen met schilderen. 
De rozen zijn niet zomaar roze. In de schaduwen zit blauw en geel. Ik heb geprobeerd met veel verschillende wassingen van de verf die kleurnuances aan te brengen. 
Als de blaadjes van een roos bijna klaar waren schilderde ik pas de stevige kern van de roos. Het is leuk om te zien hoe een bloem dan opeens gaat spreken. Het is net als bij een portret waar de ogen worden toegevoegd. Het is wel echt een hele klus geweest, dat laagje voor laagje. Ik heb ook geprobeerd zo min mogelijk te mengen, maar met verschillende kleuren wassingen de verschillende mengtinten te maken. 
Ik ben tevreden met het eindresultaat. Het papier en de techniek is me erg bevallen. 
Zie hieronder voor de verschillende stappen. 





During a botanical art class from Anita Walsmit Sachs, I learned to paint on extra fine paper from Arches. And now I like this paper very much. 
I started this painting by first drawing the outlines of the roses. The roses are not only pink; there is also purple, blue and orange. I tried to mix the colors on the paper by using many different washes. It may take more time to complete the painting, but the effect is great and more natural. 
I liked painting these roses and I'm very proud of my finised painting.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...