05 mei 2011

Aquarel schilderij - Oranje orchidee

Deze kleine orchidee is met waterverf gemaakt. Het is maar een klein werkje, ongeveer 25x20 cm. Bij elk schilderij wat ik maak werk ik van dun naar dik, dus bij deze ook. Laagje voor laagje groeit het schilderijtje. Echt dik wordt een aquarel natuurlijk nooit. Voor het rood in de bloembladeren heb ik een beetje gouache gebruikt. De rode verf in mijn aquareldoos is niet sterk genoeg (zelfde probleem als met de tulp)
Met een beetje extra fel rood is onderstaande het eindresultaat geworden. Het was een goede oefening. De achtergrond laat ik lekker kaal. Het gaat om de bloem!

This painting is done in watercolors. It's small, only 25x20 cm. I use a little gouache in de red petals. My watercolor red is not strong enough, but with a little help from the gouache red, the petals were made bright red. The background is not painted. I like it this way.

Dit schilderijtje is te koop voor 50 euro. Voor meer informatie kijk op 'schilderij kopen?' of laat een berichtje achter en dan neem ik contact met je op.


4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...