Wie ben ik? Over de kunstenaar

***************************************
Welkom op mijn blog

Wie ben ik?
Ik ben Jennifer Eeuwijk. Ik woon met mijn man in Vlaardingen. Daarvoor woonde ik een paar jaar in Wageningen. Ik studeerde in Wageningen Voeding en Gezondheid en heb in 2008 mijn Masters diploma gehaald. Ik werk bij een wetenschappelijk onderzoeksbureau als epidemioloog.
Naast mijn werk bij het onderzoeksbureau, schilder ik. Lange tijd heb ik bij Galerie De Duig in Vlaardingen geschilderd.
Tekenen en schilderen heb ik altijd gedaan. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit niet getekend heb. Als kind ging ik op woensdagmiddag naar tekenles en op de middelbare school heb ik een aquarelcursus gedaan. Daarna heb ik geen lessen meer gevolgd, maar mezelf geleerd om te werken met acryl. Pas na mijn afstuderen ben ik in Vlaardingen in De Duig gaan schilderen en heb daar mijn vaardigheden met aquarel en acryl verder uitgebreid. In 2014 heb ik bij Anita Walsmit Sachs een cursus botanisch schilderen gevolgd. Daarnaast heb ik fotografie workshops van Hans Clauzing gevolgd in de botanische tuin van Leiden, de Hortus Botanicus.
Mijn passie ligt op dit moment bij botanische kunst. Ik probeer uit te zoeken wat de regeltjes zijn, hoe ik mijn techniek verbeter en hoe ik mijn onderwerpen en composities spannender maak.

Orchideeën?
Het allerliefste schilder ik bloemen. Mijn blog heet schilderijen van orchideeën omdat ik lange tijd het liefste orchideeën schilderde. Bloemen bestaan in alle vormen en kleuren en zijn voor mij altijd een bron van inspiratie. Als ik geen echte bloemen kan naschilderen dan probeer ik altijd van zelfgemaakte referentiefoto's te werken.
Ik fotografeer graag orchideeën. Er zijn veel meer spannende orchideeën dan alleen de phalaenopsis orchidee. Ik ga graag naar de Hortus Botanicus in Leiden om daar te zoeken naar bijzondere bloeiende orchideeën.

Technieken?
Ik schilder vooral op papier, maar ik heb ook een paar bloemen op grote doeken geschilderd. Mijn werk op papier is fijner en heeft meer details dan op canvas. Je kunt mijn werk realistisch noemen, maar daarbij houd ik er wel van om te werken met sterke kleuren of vloeiende lijnen. Mijn bloemen zijn altijd kleurrijk, soms misschien iets kleurrijker dan in werkelijkheid, maar dat is de vrijheid van de kunstenaar.
Om mijn tekentechniek te oefenen maak ik veel kleine tekeningen met pen. Dit zijn snelle tekenen met vloeiende lijnen en een paar details. Ik teken ze graag op postkaartpapier van de Hema. Dat is mooi wit en dik papier, in een leuke klein maat (A6). In mijn Etsy webshop verkoop ik een deel van de kaartjes (zie pagina Webshop)


***************************************
Welcome to my blog

Who am I?
I am Jennifer Eeuwijk. I live with my husband in Vlaardingen, a small town (70.000) near Rotterdam in the Netherlands. Before I lived in Vlaardingen, I lived in Wageningen, where I studied Nutrition and Health at the Wageningen University. Today, I work at a research and consultancy company. 
I have always been drawing and painting. As a child I have been to drawing lessons and at highschool I followed watercolor lessons.

What do I make?
I love flowers the most. I named my blog "painting of orchids" because I like orchids very much. Flowers come in very different shapes and colors and always give inspiration. I use real flowers or use my own reference photos.
Sometimes I like to make something different. I've painted aeroplanes and ships. However, I like nature more. I never paint humans, but sometimes I paint animals.

Which techniques do I use?
Mostly, I use acrylic paint, but I also like to work with watercolors. I paint almost always on paper, but I have made paintings on canvas. My paintings on paper are more detailed. My style is a realistic style, but the colors might be stronger than in real life. My flowers are always colorful.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...