28 juli 2019

Rosa Westzeit in kleurpotlood op Fabriano White
Mijn lievelingsplek om in juni in Nederland te kamperen is Noord-Limburg. In de regio worden namelijk 80% van de Nederlandse tuinrozen gekweekt. Overal zie je rozenkwekers. In Arcen kan je de kasteeltuinen bezoeken met een mooie rozentuin. In Lottum (hét Rozendorp) vind je een mooie rozentuin en grote tuincentra vol met rozen.

Een van mijn lievelingsrozen in die tuinen is roos Westzeit. Westzeit varieert van geel tot donker oranje. Na een weekend kamperen kwam ik thuis met een hele lading referentiefoto's. Ik weet dat je officieel van de echte rozen moet tekenen, maar in de praktijk is dat niet zo handig als je zelf de rozen niet in je tuin hebt bloeien. 
Ik begon gelijk met de tekening op mijn Fabriano White. Daarna heb ik onder de rozenblaadjes een laagje markers opgebracht. Ik speel een beetje vals. De kleur wordt zo mooi intens doordat ik eerst een soort zachtoranje en op andere plekken geel heb aangebracht. Daarna ga ik met kleurpotlood aan de slag. In het begin zie je nog strepen van de markers, maar na een tijdje verdwijnen die. In het begin merk je dat je markers heb gebruikt omdat het papier een beetje anders voelt, maar ook dat verdwijnt als je meer lagen kleurpotlood hebt aangebracht. 

Onder de stengels zit geen marker. De kleuren van de stengels variëren van groen tot een dieprood. Het was erg leuk om de stengels te kleuren. Leuker dan de bloemblaadjes. Er zijn veel kleine details en veel lijntjes die met een dunne scherpe punt getrokken moeten worden, dus ik heb mijn loepje gepakt en een paar keer getekend met de loep. Ik kan van dichtbij goed zien, maar een loep kan wel net helpen voor kleine stekels of details als je tekening bijna klaar is.


Waarschijnlijk wordt dit het eerste roosje in een reeks met rozen. Ik heb in Lottum en Arcen meerdere foto's gemaakt die erg geschikt zijn om na tekenen. Rozen zijn een uitdaging om na te tekenen door de vele bloemblaadjes, de kleine details en de vele kleuren. 
Mocht je een lievelingsroos hebben die je graag nagetekend zou willen hebben, stuur me dan een berichtje voor een opdracht. 

2 opmerkingen:

 1. Héél erg mooi!! Wat een prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Angelique!
   Ik hou er wel van hoe de markers onder het kleurpotlood de kleuren laten knallen

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...