12 mei 2012

Viooltjes kaart

Mijn schoonmoeder was vorige week jarig, dus er moest een kaartje gestuurd worden en het liefste natuurlijk handgemaakt. Mijn schoonmoeder vindt het leuk om handgemaakte kaartjes te krijgen en ik vind het leuk om iets voor haar te maken. Ik ben nog steeds mijn nieuwe kleurpotloden aan het uitproberen, dus ik heb een tekening gemaakt met mijn nieuwe potloden.
Op het balkon heb ik een paar viooltjes staan met hele grote bloemen. Viooltjes zijn misschien niet de meest exotische bloemen, maar ik vind ze altijd erg leuk op het balkon. Ze zijn lekker stevig en als je regelmatig de oude bloemen verwijderd, dan bloeien ze heel lang.

Ik had wel snel het idee dat ik voor mijn schoonmoeder een kaart met een viooltje wilde maken, maar hoe de kaart moest worden had ik nog niet in mijn hoofd. Eerst dat viooltje maar eens tekenen... Ik heb een viooltje geplukt en in een vaasje gedaan. Hij bleef lang genoeg mooi zodat ik hem goed kon natekenen.
En dit is een foto van de tekening toen het viooltje helemaal klaar was. Het moeilijkste vond ik de bovenste twee bloembladeren. Ze zijn helemaal paars en eigenlijk een beetje saai om te kleuren. Saai is tegelijkertijd ook moeilijk, want wat moet je met al dat paars? Er zaten ook geen duidelijk glimplekken of schaduwen in.
De kaart heb ik uiteindelijk maar heel simpel gehouden, want een drukke kaart met heel veel kleuren en verschillende soorten papier leek me niet passen bij dit viooltje. De bloem is zelf eigenlijk al druk genoeg.

6 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op viooltjes, en dit is een prachtig exemplaar, Jennifer! Het heeft niet meer kleuren nodig dan het geel en paars van de bloem zelf. Prachtige kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit prachtig gedaan!!!
  Echt een speciale kaart zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Judy en Jolette bedankt voor jullie aardige reactie!
  Mijn schoonmoeder was blij met haar kaart. Ze vindt het altijd leuk als ik zelf iets teken of schilder. En ik geloof dat ze alle zelfgemaakte kaarten ergens bewaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee zeg om op deze manier je eigen werk te gebruiken voor een speciaal kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je Brigitte!
  Ik geloof dat de ontvanger het ook leuk vond. Het kost best wat tijd om zo'n kaartje te maken, maar het is altijd leuk om iets persoonlijks voor iemand te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jennifer

  Een erg leuke kaart!
  Ik vind het leuk om de beschrijving van je berichten over de ontstane kunstwerken te lezen.
  Veel succes met je creaties.
  En bedankt voor je reactie op mijn site.
  Het vele blauw in het schilderij heeft me wel wat hoofdbrekens gekost.Dit was mijn 1e opdracht voor het tijdschrift om dit landschap te schilderen.Midden in de winter moest ik buiten stapvoorstapfoto's maken met een zichtbaar penseel met verf terwijl het vroor....de natte verf bevroor op het doek!Uiteindelijk is het wel goed gekomen.
  Groetjes,Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...