12 april 2013

Kleine orchidee / little orchid - aquarel (watercolor)Speciaal voor de Kom-in-de-kas-expositie heb ik vorige maand een kleine orchidee geschilderd.
Uiteraard begonnen met een schets en daarna ingeschilderd. Ik heb per bloem gewerkt. Rechtsbovenin begonnen en als laatste de knopjes gedaan. Ik heb vaak moeite om deze orchidee te schilderen. In het echt is hij zo mooi, dat het schilderij er meestal niet goed aan kan tippen. Dit is de eerste keer dat ik tevreden ben over het resultaat. Ik heb de aquarel gelijk in een lijstje gedaan. Dit is een Hema lijst. Een van mijn lievelingslijsten. Het papier zit niet tegen het glas. Voor 10 euro heb je een hele chique lijst.


De orchidee op het schilderij is mijn kleine lievelings orchidee. Staat al zeven jaar in mijn vensterbank. Helaas was de verhuizing naar het nieuwe huis voor de plant een hele schok. De luchtvochtigheid en het licht is hier heel anders dan in het oude huis. Ik vrees dat ik dit seizoen geen bloemen krijg. Normaal zou hij nu namelijk moeten bloeien. Hij bloeit elk jaar van februari/maart tot ergens in de zomer.
Tot de tijd dat hij weer bloeit kan ik genieten van de bloemen in deze kleine aquarel. Ik blijf de plant goed verzorgen en dan heb ik volgend jaar vast weer bloemen.


Ik heb deze orchidee op mijn Etsy webshop JennifersOrchids gezet. In mijn webshop vind je ook kleine prints, postkaarten, en andere aquarels of potloodtekeningen. 

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel dat je mijn volger bent geworden en voor je reactie op mijn blog
  Ik vind het heel knap wat je geschilderd heb ziet er geweldig uit lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi schilderij, Jennifer! Ik vind de lijst ook erg mooi eromheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig werk en in een mooi lijstje! Leuk dat je gaat exposeren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor jullie reacties!
  De expositie/demo was heel leuk. Niks verkocht, maar wel heel veel vriendelijke mensen gesproken. Ik zou het graag weer doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...