13 december 2013

Orchideeën van dichtbij / A closer look at orchids - Macrofotografie

{English below} 
Orchideeën bestaan in vele soorten en maten. Veel mensen kennen orchideeën alleen van de phalaenopsis uit de vensterbank. Er bestaan echter nog veel meer soorten. In november heb ik meegedaan aan een workshop orchideeënfotografie. De tuinman van de Hortus Botanicus in Leiden gaf eerst een rondleiding en vertelde over de wondere wereld van de orchideeën. Daarna zette hij een collectie van de mooiste en raarste orchideeën voor ons klaar. Hans Clauzing gaf de fotografieworkshop een vertelde hoe je zo dicht mogelijk bij je onderwerp komt en de mooiste foto's maakt. Met behulp van zijn tips heb ik deze foto's gemaakt.
In deze blog een selectie van de foto's die ik die dag heb gemaakt. Ik was heel trots op mijn eigen werk en dat gaf een heel leuk voldaan gevoel.
De bloemen waren prachtig! De Hortus Botanicus is een fijne plek om een hele dag met je camera rond te lopen. Als je goed kijkt zie je overal kleine bijzonderheden.

Of ik deze foto's ook kan gebruiken voor schilderijen weet ik nog niet. Ik denk dat ze vooral mooi zijn als foto. Ik ben ook weer helemaal enthousiast over macrofotografie. Ik wist niet dat ik met mijn camera zulke foto's kon maken. Ik zal dus zeker vaker een bezoek brengen aan de Hortus en ook vaker de camera op de handmatige stand zetten en macrofoto's maken.


In November I followed a workshop on macro photography in the Hortus Botanicus in Leiden (an old, famous and very beautiful botanical garden). The workshop was wonderful. Head of the gardens showed us many great orchids. After the tour we made photos. I was very proud of myself. I didn't know I could make such photos.


Geen van deze foto's mag zonder mijn toestemming gebruikt worden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...