07 mei 2010

Dilemma's - Oranje orchidee (Cattleya's)

Ik ben een paar weekjes terug aan dit schilderij begonnen. En het begint al aardig ergens op te lijken, vind ik. Toch blijf ik ontevreden. Ik vind dat er erg veel achtergrond is en weinig bloem. Ik vond het moeilijk om er een extra bloem bij te tekenen omdat ik geen referentie had en geen idee heb hoe deze bloemen er van achteren uit zien. En ik hou mijn orchideeën graag een beetje realistisch.
Zoals op de tweede foto te zien is, hebben de bloemen al meer kleur en details gekregen. De achtergrond is ook wat minder fel en eigenlijk wil ik het nog iets lichter. De witte verf moet er echter in dunne laagjes overheen, dus het duurt even voordat het zo licht is als ik wil.

Mijn grote dilemma was of ik bladeren moest schilderen achter de bloemen. Zonder de bladeren was het eigenlijk wel heel kaal.

Dit kleine zachte schilderijtje is te koop voor 50 euro. Meer weten? Kijk op 'Schilderij kopen?' of laat een reactie achter, dan neem ik contact met je op.

3 opmerkingen:

 1. Ze beginnen al mooi te worden. Ik denk dat blaadjes wel ten goede komt aan het geheel.
  Is dit met olieverf of acryl?
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is acryl. Als ik op papier schilder dan gebruik ik acryl een beetje zoals aquarel. Laagje over laagje. In het begint trekt het water te snel in het papier en is de verf letterlijk binnen 2 tellen droog. Maar ik vind het wel relax dat het snel droogt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, om zo je werk te zien groeien.
  Als ik iemand een schilderij cadeau zou willen doen, dan zal ik graag van je diensten gebruik willen maken.
  Heel veel succes met je werk.
  Je hebt duidelijk plezier in je schilderen.
  Groetjes, Saar Verkaik

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...