09 mei 2010

Orchid Ladies

In mijn vensterbank staat een mooie orchidee die voor de derde keer bloeit. Deze keer met één bloemstengel met daaraan 4 zijtakken. Ik heb in het verleden vaak bomen met vrouwfiguren getekend (Emotional Dryads), maar nu zag ik in de bloemen van mijn orchidee plotseling ook vrouwfiguren.
Met een gewoon HB-potlood heb ik een schets gemaakt en ben daarna de tekening met kleur gaan invullen.

Laagje voor laagje. Eerst de stengel en daarna de bloemen. De orchidee in de vensterbank is de referentie. De kleuren zijn dus redelijk natuurgetrouw. Het is ietsje feller dan in het echt, maar de roze strepen zitten er echt in.

De foto is misschien niet helemaal perfect, ietsje te donker. Ik ben wel tevreden met het eindresultaat. Mijn Emotional Dryads zijn vaak droevig, misschien kunnen de Orchid Ladies een blije serie worden. Ik barst in ieder geval weer van de (blije) inspiratie!

Kijk ook eens op mijn Etsy webshop JennifersOrchids voor leuke postkaarten, prints en tekeningen.

5 opmerkingen:

 1. Emotional Dryads vond ik een mooie serie. Maar een stel (serie) happy orchideeën is natuurlijk ook leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Emotional Dryads zijn wat ingewikkelder om te tekenen omdat ze ook nog een emotie moeten uitbeelden. Soms is het handig als je dan ook echt droevig of boos bent. En gelukkig ben ik niet zo vaak droevig of boos. Ik ben vaker happy.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!
  Heb je dit met kleurpotlood of aquarel gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kleurpotlood. (Bruynzeel, Sakura, 24 kleuren)
  Ik had het ook wel met aquarel kunnen doen, dan krijg je ook van die zachte kleuren. Maar ik vind aquarel eigenlijk wel erg moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi jennifer, Idd ik zie de vrouwtjes wat leuk het lijken wel (elfjes). Mooie tekening mooie kleuren .Wat ik moeilijk vind bij bloemen is de nerven op de bloemblaadjes. Maar jij hebt ze mooi weer gegeven vind ik.

  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...