07 november 2010

Herkansing - viooltjes orchidee

Een tijd geleden besloot ik op papier te gaan schilderen met acryl. Daarvoor schilderde ik vooral op canvas. Wegens ruimtegebrek in huis ben ik overgegaan op papier. Papier neemt minder ruimte in beslag. Maar acryl op papier is wel wat anders dan op canvas! Eigenlijk moest ik weer opnieuw met acryl leren schilderen.
In een kunstenaarsspeciaalzaak had ik papier voor acrylverf gekocht. Dit papier vond ik echter geen succes. De verf was in 2 tellen droog. Ik had nog aquarelpapier liggen en ben daarop gaan schilderen. Tegenwoordig schilder ik nog maar alleen op Fabriano watercolour papier. Heerlijk!
De roze orchidee die ik hierboven was begonnen, was niet zo'n groot succes op het lastige zuigpapier. Deze week ben ik begonnen met een nieuwe orchidee op mijn lievelingspapier. Het is nog niet klaar, maar ik ben lekker bezig en geniet van het schilderen op papier.
Kijk op deze pagina wat het eindresultaat is geworden.

5 opmerkingen:

 1. Hee Jen,
  ook aan het schilderen op de zondagmiddag? ;)
  Wat leuk om over je ervaringen met acryl op papier te lezen. Ik heb het ook geprobeerd, maar ik vind het op alle papieren die ik geprobeerd heb de verf te snel opnemen. Dus ik houd het toch maar bij canvas.
  Die tekening van de waterlelie ziet er goed uit trouwens!
  Groetjes, Nynke
  p.s. Ik ben ook weer met een nieuw schilderij begonnen dit weekend, beetje surrealistisch, zie stap-voor-stap op mijn site.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jennifer,

  Mooi resultaat! Ik herken overigens het probleem van ruimte. Maar ik ben nog steeds aan het weigeren om over te gaan op geen 3d doeken. Maar ik heb onlangs olieverfpapier gekocht voor de kleinere dingen. Moet zeggen dat bevalt wel! Alleen is het zo een gedoe met passe-partout en inlijsten vind ik ...
  Nog even over je werk. Ik vind je potloodtekening ook erg goed gelukt. Hij springt er uit, de waterlelie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is waar dat papier in een lijst moet met een passe partout enzo. Dat maakt het dan wel weer wat meer werk. Een canvasdoek kan je zo aan de muur hangen.
  Op papier zijn mijn schilderijen wel wat fijner, meer details enzo. Canvas is lekkerder om grote dingen op te 'kliederen'. Het is gewoon allebei anders...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komend weekend ook weer een paar dagen om lekker binnen te blijven en te schilderen. Laat het buiten maar waaien en ga met de natuur binnen aan de gang.Kon je maar wat meer stukken verkopen, dan heb je wat extra's voor een nieuw huis met een eigen plekje voor je ezel.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...