27 februari 2011

Witte iris - klaar!

Mijn witte iris is af. De achtergrond is een beetje wilder geworden omdat het anders zo groot saai vlak werd. Het was weer een lekkere oefening in het schilderen van witte bloemen.
De nerven op de grote bladeren vroegen om een stille hand. Gelukkig heb ik wel een stille hand, maar donkerpaars op lichtgeel moet je toch even voorzichtig doen. En niet twijfelen, maar gewoon doen!

De referentiefoto voor deze iris heb ik gemaakt in Diergaarde Blijdorp. Ik let daar normaal gesproken niet heel veel op de bloemen, maar de tuinmannen en tuinvrouwen van Blijdorp doen erg hun best om de tuinen ook mooi te maken, dus het is zeker de moeite waard om ook eens naar de planten te kijken.

Kopen of cadeau doen? Dit schilderij is te koop voor €75. Kijk voor meer informatie op de pagina 'schilderij kopen'.

3 opmerkingen:

 1. Ik vind hem heel erg mooi geworden. De achtergrond hoort er gewoon bij. De iris op komt daardoor echt op de voorgrond te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig geworden, Jennifer! Knap, zo'n vaste hand! Ik vind de donkere achtergrond erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Renske en Judy!
  De achtergrond was nog wel een werkje. Met acryl op papier wil ik niet te dikke verf gebruiken, dus dan moet je 10 keer over hetzelfde stuk voordat het echt mooi dekt en een diepe kleur heeft.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...