25 januari 2011

Nieuw project - witte iris

Op mijn schilderclubje ben ik een nieuw schilderijtje begonnen. Op bovenstaande foto is het misschien slecht te zien. Wit op wit is niet echt duidelijk... Ik ben natuurlijk eerst begonnen met de bloem en knop te tekenen. Daarna heb ik alvast wat wit op de bloem aangebracht. Het zal een paar keer moeten voordat het papier niet meer zo zuigt en je echt mooi de bladeren kunt schilderen. Daarna heb ik de knop geel gemaakt. Het blijkt nog best lastig om precies de juiste kleur geel te mengen.


Kijk, dat lijkt er al  meer op! Ik heb afgelopen week aan de achtergrond gewerkt. Er moeten zeker wel 5 lagen op voordat het een beetje mooi begint te worden. Ik weet niet of het deze kleur blijft. Misschien is een beetje paars ook wel mooi. Het moet in ieder geval goed donker worden.
De bladeren van de iris moeten nog lichter worden zodat ze meer naar voren komen. De bloembladeren krijgen nog kleur (een minibeetje geel) en donkerpaarse nerven.
Het leukste vind ik de bruine delen. Er hangt van alles onder de bloem.

Ik schilder zo'n voorstelling liever met acryl dan aquarel. De contrasten worden groter met acryl. De achtergrond wordt straks een mooie diepe kleur. Aquarel hoort altijd nog een beetje transparant te blijven, maar met acryl zie je straks juist geen papier meer.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...