18 januari 2011

Witte Amaryllis aquarel

In de maand december heb ik naast kerstkaarten ook nog een 'gewone' aquarel gemaakt. Het is nog niet helemaal af. De meeldraden hebben nog wat meer details nodig. Misschien voeg ik nog wat meer kleur toe zodat de bloemen niet zo grijs zijn.
Het ziet er soms vreemd uit als je bloemen kleiner schildert dan ze in werkelijkheid zijn. Een amaryllis is een grote bloem en die zou je dan dus minstens zo groot moeten maken als de bloem in het echt. Het is dus een vrij grote aquarel geworden, 35 x 45 cm.
Misschien maak ik ook nog wel een rode amaryllis. Toen ik deze bloemen schilderde had ik ook een rode amaryllis in de huiskamer staan. Het zijn indrukwekkend bloemen. Leuk om na te schilderen.

Kopen of cadeau doen? Dit schilderij is te koop voor €100. Kijk voor meer informatie op de pagina 'schilderij kopen'.

9 opmerkingen:

 1. Wat mooi geschilderd Jennifer. Is dit gemaakt met aquarelpotlood? De kleuren zijn erg mooi, schaduwen en achtergrond zijn goed gemaakt. Het is gewoon af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Jennifer!
  Wat voor kleur heb je gebruikt voor de schaduwen in de bloem? Je zou bijv. ook oranje/rood in de schaduw kunnen laten terugkomen. Is maar een suggestie hoor, hij is zo prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de complimentjes!
  Het is trouwens een aquarel met 'gewone' aquarelverf. Om een grijze schaduw te krijgen meng ik blauw met bruin. De zwarte verf gebruik ik nooit.
  Het is wel een idee om nog een klein vleugje rood toe te voegen.
  Witte bloemen blijven een grote uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nice!! Mooi gemaakt. Klein beetje rood zal het wel goed doen, dan valt het meer in het oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik ook nooit zwarte verf. Allerlei tinten grijs kun je op verschillende manieren mengen, maar ik pas grijs eigenlijk nooit toe in een bloem, eerder blauw of een donkerder tint van de bloem zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoor. Wij hebben thuis een amaryllis staan met roze rand en wit van binnen. Ook erg prachtig om te schilderen misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt mooi! Heb je er foto's van gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Jennifer,

  Leuk dat je hebt gereageerd op mijn blog.
  Jij maakt zelf ook mooie dingen. Ik ben zelf ook gek op details tekenen. Mooi hoor al die bloemen..knap.

  groetjes lobke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...