06 december 2011

Nostalgie roos in avondlicht / Rose 'Nostalgia' in evening light - acryl


Dit voorjaar heb ik in rozendorp Lottum (Limburg) heel veel foto's gemaakt van mooie rozen. Het is dan lastig om te kiezen welke roos ik schilder. Uiteindelijk is het dus deze roos geworden. De foto heb ik gemaakt toen de zon al onder ging, dus de schaduwen zijn heel lang.
De roos op het schilderij is een 'Nostalgie' roos. Het zijn hele mooie rozen en ze zijn allemaal net even anders.

Ik twijfelde even of ik de achtergrond echt zo hard donker zou doen, maar ik geloof dat het toch goed heeft uitgepakt. Op de foto is dat nu niet goed te zien, maar de achtergrond is niet zwart. (ik heb trouwens niet eens zwarte verf) Het zijn verschillende tinten groen, paars, bruin en grijs, maar wel allemaal heel donker.

Het schilderij is wederom op papier (300 g/m2) gemaakt met acrylverf. Het blijft een lastige techniek, maar ik vind het eindresultaat altijd super strak en geloof niet dat ik dit ook met aquarel kan.
Formaat is 30 x 40 cm.

Ik laat de rozen nu weer even voor wat het zijn (lastige bloemen om te schilderen) en ben weer bezig met een orchidee schilderij. Ik ben weer begonnen met een cymbidium orchidee. Maar daarover later meer...

Dit rozenschilderij is te koop. Voor 150 euro mag je hem hebben. Voor 175 euro doe ik er een lijst en passe partout (kleur in overleg) omheen.  Stuur me een berichtje als je interesse hebt.
Of kijk eens op mijn Etsy webshop JennifersOrchids voor postkaarten van dit schilderij. This spring in Lottum (Limburg), I made many photos of roses. It is difficult to chose one of the roses to paint. I finally decided to paint this roos. The photo was made when the sun was already low on the horizon and this makes the shadows very long and sharp.
The rose on the painting is a 'Nostalgie' roos. In real life these roses are very beautiful and every rose is different.
I had some doubts about make the background so dark, but I think it turned out nicely. Probably, it is not visible in the photo, but the background is not painted black. (in fact, I don't have any black paint) I used different shades of green, purple, brown and grey to create the dark background.

The painting is, as usual, made on paper (300 g/m2) with acrylic paint. The technique is still hard to master, but when I see the finished results, I don't believe I can paint this with watercolors.
Size of the painting is 30 x 40 cm.

I will leave the roses now (happily, because they're hard to paint). I started a new orchid painting. I'm doing a cymbidium again, my favorite orchid to paint.

In my Etsy shop you can find prints of this rose painting.

5 opmerkingen:

  1. Ik denk ook niet dat dit met aquarel kan, echt prachtig! Zulke heldere kleuren! En ik vind de donkere achtergrond prachtig met al die kleuren erin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, wat een mooie roos. Ben ook in Lottum geweest en heb al die verschillende rozen gezien, prachtig. Deze is nog mooier dan de werkelijkheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Jennifer. Ik vind het heel knap zoals je rozen schildert. Zoals je misschien gezien hebt staat er op mijn blog niet 1. Ik krijg het gewoon niet voorelkaar. Ook het blad dat je buiten gevonden hebt en de gele orchidee op je andere blog zijn heel mooi! Bloemen schilderen is gewoon heel mooi om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...