29 januari 2012

Twee roosjes - aquarel

Vorig jaar heb ik in het rozendorp Lottum heel veel rozenfoto's gemaakt. Ik haal nog steeds inspiratie uit de foto's die ik toen maakte. Hoewel de foto's nog niet op zijn, verlang ik wel weer naar het seizoen waarin de rozen bloeien... (maar ik ben vast niet de enige)
In de zomervakantie ben ik aan dit schilderijtje begonnen. Het is toen niet gelukt om het af te maken en het is heel zielig in de kast beland.
Opeens had ik zin om het af te maken. Alleen de harten moesten nog geschilderd en ik heb wat groene blaadjes toegevoegd. Met de achtergrond heb ik niks gedaan. Elke keer als ik me bij aquarel aan een achtergrond waag, ben ik niet tevreden met het eindresultaat. Bij acryl schilderijen maak ik graag neutrale achtergronden. Bij aquarel houd ik het verlopig allemaal maar lekker wit. Ik vind dat bij aquarel eigenlijk ook helemaal geen probleem.

De naam van het roosje is trouwens "Leersum".

Last year, I made many photos of roses in Lottum. I still use this photos for inspiration. Although I still have enough photos for inspiration, I long for the season in which the roses blossom (but I might not be the only one, wishing for spring or summer).
During the summer holidays I started this painting, but I didn't finish it and it went into the closet. But suddenly I felt like finishing it. I continued the roses and painted some green leaves. I didn't do the background. Everytime I make a background with watercolors, I'm not happy with the result. With acrylics I love making neutral or one-color backgrounds, but with watercolors that doesn't work. For now, I will paint my watercolors without background. Honestly, I don't think that is a problem.
The name of this little rose is "Leersum"

7 opmerkingen:

 1. Erg mooi is deze geworden, Jennifer! Mooie diepte in de bloemen. Niets met de achtergrond doen, zo is ie veel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi Jennifer! Mijn complimenten. Geweldig met die mooie donkergele harten. De knop vind ik er prachtig uitspringen. En net zoals Judy al zei; niets meer aan de achtergrond doen. Een aquarellerares zei ooit tegen mij: het is de kunst om niet alles te beschilderen! En dat is soms best moeilijk. Voor je het weet is alles beschilderd:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om te horen dat jullie vinden dat de achtergrond leeg mag blijven. Mijn schilderdocent vraagt elke keer of ik nog iets met de achtergrond ga doen. Mijn docent schildert nooit bloemen met aquarel.
  Ik denk dat ik maar luister naar de lerares van Renate. Het is met aquarel de kunst om niet alles te schilderen en het papier nog te laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig Jennifer, en die witte hier benee, ook helemaal geweldig. Wat kun jij dit toch goed hé? Zo zie je maar, ieder heeft zijn eigen kracht! Ik vind het helemaal geweldig. Groetjes van Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This rose painting is so delicate and beautiful, I can almost smell the perfume. Lovely art work!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thank Jolette, Janine and Jane for your nice comments!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...