05 februari 2012

Orchidee tekening (2)

En hier nog een tekening van enkele orchidee op gekleurd papier. Stiekem heb ik nog een bloem geplukt van een orchidee die in de vensterbank bloeit. Ach ja, en het zijn mijn eigen orchideeën.
Deze orchidee bloeit heerlijk en weet van geen stoppen. Zodra de bloemen weg zijn, groeit er weer een nieuwe stengel. Dit jaar heb ik maar één stengel, maar aan die ene stengel zitten wel 6 zijtakken en 40 bloemen!
Ik hoop dat het lukt om deze orchidee mee te verhuizen naar ons nieuwe huis. Ik weet nog niet of de vensterbanken in het nieuwe huis ook goed zijn voor deze orchidee.

And here another single orchid drawing. I have been naughty again and picked a flower from one of my orchids.
This orchid is blossoming richly and doesn't know how to stop. When the flowers are dried, it will make a new stem.  This year it only has one stem, but with 6 branches on the side and with 40 flowers!
I hope I can take this orchid to our new house. I don't know yet if our new windowsills are suitable for orchids.

7 opmerkingen:

 1. Mooi hoor Jennifer. Ik vind trouwens al je orchideen mooi, de geschilderde en de echte. Ik heb nog nooit gehoord dat 1 orchidee zoveel bloemen kan dragen. Heel mooi getekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Renate!
  Ja, 40 is erg veel. Daarom vond ik dat ik er wel eentje kon plukken om te tekenen. ;) Sommige jaren maakt hij twee stengels met bloemen, maar dit jaar dus eentje die helemaal bomvol zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige plant!
  Succes met je verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige tekening, Jennifer! 40 bloemen, ongelooflijk! Je hebt duidelijk groene vingers (en niet van de verf)! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt Jolette, de verhuizing zal wel goed komen. Het leukste is na de verhuizing, want dan krijg ik mijn eigen atelier. :)

  Haha, Judy! Groene vingers, maar niet van de verf. Ik weet niet of mijn vingers groen zijn, maar ik zorg graag voor mijn orchideeën. Ik vind het leuk als ze weer opnieuw bloeien. Ik vind het ook echt jammer als ze het niet redden en doodgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You really know how to grow orchids...and to paint them! Here I like how you kept it almost mono colored.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thanks Jane! The almost mono-colored is maybe a result of my limited number of colored pencils. I only have a small box of pencils. But it makes the challenges bigger to make a nice natural drawing.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...