10 juni 2012

Op reis: Keukenhof Lisse, Tulpenzee


Op 13 mei ben ik met een vriendin naar de Keukenhof in Lisse geweest. Tuin&Co (http://www.tuinieren.nl/) was zo aardig om mij twee vrijkaarten te geven, die ik weer aan mijn vriendin gaf voor haar verjaardag. En zo gingen we samen op stap naar de Keukenhof.
13 mei is al een beetje laat in het seizoen, maar er waren nog tulpen! Gelukkig is het voorjaar niet zo warm geweest, anders waren de tulpen misschien wel al uitgebloeid.

Keukenhof is voor toeristen, dat dacht ik ook altijd, dus ik heb nooit de moeite genomen om helemaal naar Lisse te rijden. Maar als je dan gratis kaartjes hebt en eigenlijk wel heel nieuwsgierig bent of het echt alleen voor toeristen is, dan moet je eigenlijk toch een keertje gaan.
En was het alleen voor toeristen? Nee. Er zijn voorbeeldtuinen aangelegd. Heel leuk om doorheen te lopen. Wij moeten zelf binnenkort gaan bedenken wat we gaan doen met ons nieuwbouwtuin, dus ik heb lekker foto's gemaakt van de tuinen en volop inspiratie opgedaan voor onze eigen tuin. De meisjesachtige tuin op de foto was helemaal mijn tuin. Ondanks het vele kleur roze, was hij toch heel strak en helemaal niet tuttig.

Ik denk dat bloembak op deze foto iets te meisjesachtig is voor mijn man, maar ik vond het erg mooi. Ik wist eigenlijk niet dat je tulpen zo goed kunt combineren met andere bloemen en een hele leuke bloembak kunt maken. Ik ga zeker proberen om zelf ook zo'n mooie bak te maken. Het zou prachtig staan in onze nieuwe voortuin.
Er waren ook nog een mooie orchideeën- en lelietentoonstelling (in twee verschillende hallen). Heel veel mooie bloemen bij elkaar. Ik heb weer veel foto's kunnen maken en ik ga zeker een paar mooie orchideeën of lelies naschilderen.

Kortom, de Keukenhof was heel leuk. Als Nederlander kun je er ook een goede dag hebben. Je hoeft geen foto te maken van de molen of klompen te kopen. Je kunt er ook gewoon genieten van de mooie bloemen en inspiratie opdoen voor je eigen tuin.
Eind van deze maand ga ik naar de Floriade in Venlo. Keukenhof was een opwarmertje voor de Floriade. De kaartjes zijn al gekocht. Ik weet dat de Floriade ook voor toeristen is. Er lopen meer Chinezen, Amerikanen en andere buitenlanders, dan Nederlanders. Maar dat is voor mij geen reden om niet van alle bloemenpracht te gaan genieten.

3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's Jennifer! Een paar jaar geleden ben ik ook eens naar de Keukenhof geweest en ik was ook verbaasd! Ik was er ook nog nooit eerder geweest. Nou, laat de schilderijen maar komen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg, dat je daar geweest bent. Ik ben er nog nooit geweest, eigenlijk een beetje dezelfde reden als die jij geeft.
    Zoals Judy al zegt: kom maar op met je mooie werken op basis van de foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ojee, nu moet ik nog echt iets gaan schilderen van mijn Keukenhoffoto's... Snel maar eens mijn foto's uitzoeken en bekijken welke bloemen leuk zijn om te schilderen.

    Het is de moeite waard om als Nederlander ook een keer in de Keukenhof te zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...