14 februari 2014

Vleeseters van dichtbij / A closer look at carnivorous plants- macrofotografie


Op 25 januari was ik weer in Leiden in de Hortus Botanicus voor een fotografieworkshop. Deze keer vleesetende planten in macro.
Ik was niet een groot liefhebber van vleesetende planten. Ik had eigenlijk nooit zoveel aandacht besteed uit hun verschillende vormen en kleuren. Door de uitleg van de tuinman van de Hortus en door ze nu wat beter te hebben bekeken, zie ik toch wel de schoonheid van deze planten
Onder begeleiding van Hans Clauzing (www.groenfoto.nl) gingen we (de cursisten) aan de slag. De tuinman van de Hortus had bijzondere soorten aangewezen of klaargezet.


Vleesetende planten zijn er verschillende vormen en maten. Ze zijn vaak geen familie van elkaar, maar hebben zicht toevallig allemaal gespecialiseerd in het eten van dierlijke resten.
Als je dieren eet kan je namelijk op hele arme grond groeien.

On the 25th of January I went to a macro photography workshop in Leiden. Main topic were the carnivorous plants. I never liked them very much, but now I know they can be beautiful. There are many different sorts and shapes. Carnivorous plants are smart. They can grow on very poor soil, because they use the protein and minerals of insects.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...