15 februari 2014

Orchideeën met een driehoeksrelatie / Triangular relationship between orchids - aquarel (watercolor)


{english below}
In mijn venster bloeien momenteel verschillende orchideeën. Niet alleen verschillende kleuren, maar ook verschillende soorten. De vanda heb ik als snijbloem gekregen, dus dat is helaas maar kort genieten.
De dendrobium heb ik met de kerst gekregen en heeft nu alle knoppen open. De kleine phalaenopsis is ook een cadeautje. Mijn oudere orchideeën hebben ook weer besloten om te bloeien, dus er staat een mooie bloemenzee in de vensterbank.

Op een van de regenachtige zondagmiddagen, waar deze winter er veel van heeft, heb ik drie bloemen  geplukt en met aquarel geschilderd.

De kleine phalaenopsis was het leukste om te schilderen. De andere twee zijn qua kleur niet zo veelzijdig. De vanda is zelf een beetje vervelend met die streepjes en vakjes. Of misschien is vervelend niet juist om te zeggen, een uitdaging is misschien beter.

De bloemen zijn trouwens in ware grootte geschilderd. De vanda is veel groter dan de dendrobium en phalaenopsis.

Genoeg inspiratie in mijn vensterbank om te tekenen of te schilderen. Op mooie bloemen in de tuin moeten we nog even wachten. Het duurt nog wel een paar weken voordat het echt lente is.

I have different blossoming orchids in my house at this moment. Different colors but also different species. The large one, the vanda, was given as a flower to put in a vase. The other two orchids are with plant, and were also presents. 
I enjoyed painting the small phalaenopsis most. There are many different colors in this little flower. The vanda was more of a challenge. There aren't many different shades in this flower, which makes painting a bit boring and difficult at the same time. 
The flowers were painting in fullsize. The vanda orchid is much larger than the little phalaenopsis. 
Since the flowers in the garden are not blooming yet, I have to paint the flowers indoors. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...