24 januari 2016

Klein Magnolia schilderijtje - aquarel


Magnolia's zijn heerlijke bloemen. Elke keer verheug ik me op bloeiende magnolia's. Soms heb je pech en regent het flink en zijn de bloemen heel snel weg. Maar soms heb je geluk en bloeien ze lang en mooi. En soms heb je extra geluk een heeft de bloemist mooie takken die je thuis in een vaas kan zetten. 
Ik kocht bij de bloemist een mooie tak met meerdere knoppen. Op deze manier had ik ook uitgebreid de tijd om goede foto's te maken en tijdens het schilderen de bloemen erbij te houden. Dat is toch lastiger als je bij een wildvreemde in de tuin zou moeten gaan staan...

Als voorbereiding op een groter project (later meer) heb ik dit klein schilderijtje van twee bloemen gemaakt.  Ik was helemaal in de ban van de Magnolia en heb meerdere kaarten en tekeningen gemaakt. Voor mijn schoonmoeder maakte ik een schaaltje (gekocht bij de Xenos) en tekende daar twee bloemen op. Leuk ingepakt was het een heel mooi en verrassend cadeautje.


4 opmerkingen:

 1. Ja, mooie bloemen zijn het, en mooi geschilderd ook! Wat een leuk idee, dat schaaltje, en een leuk en persoonlijk cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschilderd. En dat schaaltje, vond ik een leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je Judy en Cora! Die stiften koop je voor weinig bij de hobbywinkel en je kunt er allerlei leuke dingen mee doen. Het was ook echt leuk om mijn schoonmoeder te verrassen met een schaaltje met magnolia's. Kleine moeite, maar groot effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maak je mooie stukken! Het schaaltje is ook superschattig. Daar zal je schoonmoeder blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...