09 maart 2016

Bladeren met nerven (Urban jungle)- pentekening

Urban jungle, dat is de interieurtrend van dit moment. Kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Nog niet zo lang geleden waren kamerplanten heel saai, maar nu zijn de tuincentra weer hippe plekken en staat Instagram vol met leuke foto's van groene interieurs.
Als je zelf niet zulke groene vingers hebt, dan kan je natuurlijk vetplanten of cactussen nemen. Dan moet het wel goed gaan. Je kunt ook wat leuke tekeningen of prints van planten of bladeren combineren met echte planten. 

Veel kamerplanten hebben niet te hele tijd mooie bloemen, maar wel bijzondere bladeren. Mijn orchideeën hebben niet echt bijzonder blad, maar de begonia is leuk. De begonia heeft bijzondere nerven. Hierboven zie je de begonia. Met drie diktes pen heb ik een blad getekend.
Omdat ik nog even niet zoveel leuke kamerplanten heb, heb ik ook twee bladeren van planten uit de tuin getekend. Ik heb een soort vergeet-me-nietjes, Jack Frost, met een heel leuk blad met heel veel kleine nerven en een hele fijne tekening. Ik heb eerst met potlood een begin gemaakt, want met zoveel nerven is het toch wel even meten. Daarna heb ik met pen de tekeningen overgetrokken en afgemaakt.

Hieronder zie je een klein blad van de hosta. Hosta's zijn mooie groene planten om in de tuin te hebben. Mijn hosta's werden niet zo groot. Ik weet niet of ik een kleine soort heb, of dat ze door de droogte niet zo groot werden. In ieder geval was het blad wel mooi. 
Hieronder met pen en kleurpotlood getekend.2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...