25 maart 2016

Het is past echt lente als de Magnolia's bloeien - schilderij aquarel (watercolor)


Eerder schreef ik al over de magnolia's. Magnolia's zijn prachtig en een geweldig onderwerp om te schilderen. Elk jaar zie ik de bloemen aan de bomen en neem me voor om ze te schilderen. Vaak komt het er niet van, of gaat het regenen en waaien en zijn de bloemen snel weg of lelijk.
Vorig jaar vond ik bij de bloemist mooie taken van de magnoliaboom. Ik kocht twee takken en zette ze thuis in een vaas. Zo had ik mooi de tijd om de bloemen te bestuderen en foto's van allerlei kanten te maken. 

 Na een paar tekeningen en oefeningen (zie vorige blog met klein schilderijtje en bordje) maakte ik de definitieve tekening. Eerst op goed tekenpapier, daarna met overtrekpapier op mijn luxe Arches papier (Grain Satiné, Hot Pressed). Dit papier is heel glad. Goed voor de kleine details.
De magnolia heeft niet alleen speciale bloemen, ook de knoppen en de taken zijn mooi. Op de knoppen zit een zacht vachtje wat er afvalt als de bloem opent. De taken zijn knokkelig en niet mooi glad. Allemaal leuke details om te schilderen. 
Nu bloeien de magnolia's weer! Misschien moet ik weer kijken of ik takken kan vinden en weer iets maken. Altijd als de magnolia's bloeien krijg ik jeuk in mijn handen en wil tekenen en schilderen. Wat is het toch met de magnolia?!

Kijk in mijn Etsy shop voor Magnolia kaarten

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...