20 maart 2016

'Blue for you'-roosje uit de tuin - aquarel

 Ik hou van rozen in de tuin. Onze tuin is niet heel groot, maar ik heb er toch 4 mooie rozen in kunnen zetten. Een van die rozen is de 'Blue for you' roos. Een mooi paars roosje. Oude bloemen worden langzaam witter (door het zonlicht?). Eigenlijk is de struik al een aquarel op zichzelf (zie onder voor foto's van de roos)
Het is geen sterk geurende roos, maar dat is niet erg. Als je de roos niet zou kennen, dan zou je bijna denken dat ik de kleuren in de aquarel zelf verzonnen heb. In de tuin staat deze roos naast een witte roos en staan er witte eenjarige bloemen omheen, voor het contrast.
 De aquarel is gemaakt op papier met een licht reliëf. Niet helemaal glad dus. Dat leek me mooier omdat de roos zelf ook al een beetje van die vlekken in het bloemblad heeft die je snel krijgt met papier met een beetje structuur.
Ik weet zeker dat ik deze roos nog een keer ga schilderen. Het is zo'n prachtige plant. Misschien dat ik een keer een mooie botanische tekening maak of een groter schilderij. In de herfst heeft hij mooie oranje rozenbottels.
Deze roos is echt een aanrader voor in de tuin. Bij mij komen er wel veel luizen in, maar die spuit je er met een waterstraal zo uit. Ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen. Aan de ene kant omdat ik dat niet nodig vind, maar ook omdat ik niet het risico wil lopen dat ik knoppen beschadig. De bloemen komen in trosjes. Als je telkens de oude bloemen wegknipt heb je een paar maanden bloemen. 
In het voorjaar gooi ik wat biologische mest bij de rozen en snoei ze helemaal terug. Als je ze elk jaar goed terugsnoeit, komen ze weer sterk terug en blijft de vorm mooi. 
De rozen zijn geënt. Hoogzomer kan het gebeuren dat er een stengel van de wortels komt. Dan heb je dus opeens twee kleuren rozen van één struik. Beetje vreemd.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig, prachtig, prachtig Jennifer😊👍🏼🎵🌺🌸.

    Op mijn blogspot heb ik een bericht voor je achtergelaten.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...