10 april 2016

Hoe teken ik bloemen? - in een plat vlak




Bloemen tekenen begint met kijken naar de bloemen. Wat is de vorm? Is het hoekig of juist rond? Sommige bloemen zijn iets eenvoudiger dan anderen omdat je minder 'last' hebt van diepte.
Viooltjes bijvoorbeeld, kan je goed van voren tekenen. De bloem bevindt zich in een plat vlak. 
Bloemblaadjes vallen over elkaar, maar staan niet rond elkaar zoals bijvoorbeeld bij een roos of anjer.
Als je begint met bloemen tekenen dan zijn een paar oefeningen met platte bloemen erg prettig. Viooltjes zijn leuk, maar denk ook eens aan orchideeën in je vensterbank, die zijn ook redelijk plat.

Uiteraard zijn viooltjes ook niet echt helemaal plat. Soms komen de blaadjes van elkaar af of krullen ze een beetje om. De meer geoefende tekenaar kan die details mooi uitlichten.
En als je het platte vlak echt saai vindt, dan kan je de bloem altijd nog een slag draaien, dan heeft ook een viooltje meer diepte, zie hieronder.



3 opmerkingen:

  1. Ja, daar zeg je wat, over bloemen in een plat vlak. Had het me nooit zo gerealiseerd. Grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik morgen is ga proberen of ik een bloem op papier kan krijgen vroeger tekende ik ook graag bloemen maar dat is al zo lang geleden...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat ik morgen is ga proberen of ik een bloem op papier kan krijgen vroeger tekende ik ook graag bloemen maar dat is al zo lang geleden...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...