01 december 2016

Kleuren voor volwassenen - bloemen alfabet - kleurplaat A van Agapanthus

De A van Agapanthus
Ik vind de kleuren voor volwassenen hobbytrend fascinerend. Overal zie je kleurboeken liggen. De mooiste zag ik in Zweden. Hanna Karlzon maakt prachtige kleurboeken. Ze hebben iets magische en tegelijk zijn de getekende vrouwen stoer. Uiteraard wil ik niet Hanna natekenen, maar je kunt altijd naar andere illustrators kijken voor inspiratie. Ik vind haar stijl heel mooi.

Eerder dit jaar werkte ik aan een aquarel van een Afrikaanse lelie of wel Agapanthus. Deze bloem zat in een Bloomon boeket en is prachtig. Als ik een aquarel maak, begin ik altijd met een tekening op goed tekenpapier. Dat tekent lekker en je kunt gummen en corrigeren. Als de tekening klaar is neem ik hem over op goed aquarelpapier. Op die manier krijg je niet te veel potloodlijnen op je kostbare aquarelpapier. Ik heb geen lichtbak dus gebruik transparant papier om mijn tekeningen over te zetten van het ene papier op het andere. Zo'n transparant kan je ook gebruiken om de tekening te spiegelen! (gratis tip!)

Voor deze kleurplaat van de agapanthus heb ik de bloem twee keer getekend, waarvan eentje in spiegelbeeld. Daardoor lijken het misschien toch twee verschillende tekeningen, maar als je beter kijkt dan zie je de spiegeling. 

Hieronder zie je het eindresultaat van de aquarel. Ik zou het heel leuk vinden als er mensen zijn die de kleurplaat willen inkleuren. Ik kan er een paar gratis weggeven als je dan beloofd het eindresultaat te laten zien. Plaats een reactie onder dit bericht of stuur me een berichtje als je daar interesse in hebt. 
Via Etsy is de kleurplaat te downloaden (zonder letters door de bloemen). Je kunt hem dan zo vaak printen als je wilt. Zie voor mijn Etsy shop in de kantlijn. 

You can find the coloring pages in my Etsy shop as direct download. You are allowed to print as many as you like. 
I think it is very cool if someone would color my drawing. I see so many great coloring artists on social media. 

This Agapanthus will be the first of an alphabet of flowers (I hope). 

3 opmerkingen:

  1. Wauw wat kunt u dat prachtig... Ik zie wel dat ik nog een hoop moet leren... Ik kleur zelf graag met inkt en met derwent coloursoft... Het nadeel van de coloursoft is dat de kleuren zo flets zijn... Ik word erg nieuwsgierig naar het inkleuren met aquarel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat kunt u dat prachtig... Ik zie wel dat ik nog een hoop moet leren... Ik kleur zelf graag met inkt en met derwent coloursoft... Het nadeel van de coloursoft is dat de kleuren zo flets zijn... Ik word erg nieuwsgierig naar het inkleuren met aquarel...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb je wel eens Faber Castell geprobeerd? Dure potloden, maar kleuren heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...