25 oktober 2013

Orchidee Phramipedium - tekening (drawing)

Ik geloof dat de naam van deze bijzondere orchidee "Phragmipedium warszewiczianum" is. Een bijzondere naam bij een bijzonder bloem. Meer informatie over deze soort is te vinden op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Phragmipedium

Het was een hele klus om deze orchidee te tekenen. Het is wel grappig om het verloop te zien. Bij kleurpotlood maak ik namelijk geen begintekening met gewoon grijs tekenpotlood, maar gebruik gelijk kleurpotlood. Gummen kan dus ook niet meer. Kleine correcties kunnen nog wel, maar iets helemaal uitgummen en opnieuw beginnen doe ik niet. Het is trouwens lichtgeel gekleurd papier. Op de foto's is het niet helemaal goed te zien.

I believe the name of this flower is  "Phragmipedium warszewiczianum". A special name for a special flower. It was quit a job to draw this orchid. Below you can see the progress.  I used only colored pencils on lightly colored paper. First I've drawn the biggest flower and then continued with the second. The orchids don't fit the paper because the petals are too long. The photo used as reference was made in the Hortus Botanicus in Leiden. Beautiful place with a tropical greenhouse. 


Eerst heb ik de voorste bloem afgemaakt en ben daarna met de tweede begonnen. Eigenlijk passen deze orchideeën niet op het papier. Ze hebben zulke extreem lange bloembladeren dat ze van het papier vallen.

De foto voor deze tekening heb ik een paar jaar terug in de Hortus Botanicus in Leiden gemaakt. Er was toen een orchideeëntentoonstelling. Er waren heel veel bijzondere orchideeën te zien. Heel veel inspiratiemateriaal dus en super mooi om zoveel bloemen bij elkaar te zien. .


2 opmerkingen:

  1. Heel mooi, Jennifer, het zijn net hangende slofjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Judy!
    Ze lijken ook een beetje op verdrietige mannetjes, vind ik. Het zijn aparte bloemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...