13 februari 2018

Granaatappel in kleurpotlood en Spaanse tuinen


Rond de kerst ben ik met familie in Spanje geweest, in de buurt van Alicante. In het plaatsje Elx (of Elche) bezochten we de botanische tuin. Niet een hele grote tuin, maar wel mooi aangelegd. Zeker als je van palmen en cactussen houdt (ik ben niet zo 'n cactussenfan, sorry). De tuin heet Huerto del Cura. Elx staat bekend om de grote hoeveelheid palmen in de stad. De tuin heeft ook een grote collectie bijzonder palmbomen. In Nederlandse tuinen ben je gewend dat ze in een kas staan, maar hier staan ze gewoon lekker buiten.

  Eind december waren er helaas niet veel bloemen of vruchten in de tuin. Eind december is ook in Spanje een rustperiode voor de natuur. Aan een klein struikje vonden we nog wel een paar kleine granaatappeltjes. In deze regio zie je veel landbouw en ook veel plantages met granaatappelbomen. Dat zijn meestal kale bomen (zonder blad) maar wel met hier en daar nog enorme oranje granaatappels. Ik vond dit kleine granaatappeltje een leuk onderwerp om te tekenen. Een leuk aandenken aan onze reis.
Weer terug in ons Spaanse huis ben ik begonnen met tekenen. Ik had mijn goede Faber Castell kleurpotloden meegenomen met het vliegtuig. Met beperkt licht heb ik de contouren neergezet. De volgende dag heb ik met goed daglicht de tekening afgemaakt.


Wat ik ook erg mooi vond in de tuin waren alle paradijsvogelbloemen (Strelitzia). Er bloeide weinig, maar deze bloemen zag je overal. Ook in de stad in de stadsplantsoenen zag je veel van deze bloemen. Hij staat ook op mijn lijstje om te tekenen. Bijna alle kleuren van de regenboog kan je vinden in deze bloem. Lijkt me daarom een interessant onderwerp om te tekenen of schilderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...