31 maart 2018

Opnieuw geschilderd: Oranje orchidee in aquarel

Eerder schilderde ik al deze orchidee, maar dat is al wat jaren geleden. In de tussentijd ben ik beter gaan schilderen. Het is leuk om naar oude werken te kijken en te zien dat je techniek is verbeterd. 
Niet dat ik ontevreden was over het eerdere schilderij. Helemaal niet zelfs. Maar ik zag wel verbeterpunten. Het handige van aquarel is dat het op waterbasis is. (Watercolor in het Engels) Het lost gewoon weer op als je er met water overheen gaat. Je kunt dus na 5 jaar gewoon weer verder gaan aan je schilderij. 

Ik zag vooral verbeterpunten in schaduwen en details. Sommige foutjes waren niet echt te corrigeren dus heb ik zo gelaten. Het was leuk om dit kleurrijke schilderijtje een beetje te pimpen en te verbeteren. 

Ik heb het schilderij gescand en er via Albelli een kaartje van laten drukken. Ik vind het leuk om kaarten te hebben van mijn eigen werk. Dan kan ik toch persoonlijke kaarten sturen, maar hoef ik niet elke keer iets nieuws te tekenen (is leuk, maar heb ik niet altijd tijd voor).

In mijn Etsy-shop kan je dit kaartje vinden en ook andere kaarten. 

1 opmerking:

  1. Hallo Jennifer, wat een mooie kaartjes laat jij drukken. Ik denk er ook wel eens aan dat te proberen, maar ik vraag me af hoe jij ze scanned. Moet je dan de scanner speciaal instellen? Alvast bedankt als je me dat zou willen laten weten. Helen

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...